Mar 24, 2023 IN Case Study
share

LumenRadios MiraMesh möjliggör trådlös ljusstyrning i Rotterdams stadsmiljö

Rotterdams världskända Museumpark är en modern publik park där kreativa krafter möts genom representation av sex olika museer. Ett område där intryck och upplevelse är en viktig del av hur parken utformats och designats, vilket inkluderar belysning och ljusstyrning. Beläget vid parken står det praktfulla Boijmans Van Beuningen Depot, världens största publika konstförvaringsanläggning, vars unika belysning möjliggjorts via LumenRadios patenterade trådlösa teknologi.  

2020 påbörjades ett större parkprojekt kring Boijmans Van Beuningen Depot, för att lyfta upp det historiska landmärket från 1935 då byggnaden upprättades genom en kreativ miljö med belysning och ljusstyrning som en del av parkens utformning. Staden behövde hitta en tillförlitlig lösning för trådlös ljusstyrning eftersom det trådade alternativet hade krävt ett nytt kablagesystem under mark som inneburit mycket högre kostnader i form av material, resurser och projekttid.

Det kontrakterade bolaget LRS Solution, experter inom ljusstyrning för avancerade projekt och miljöer, tog kontakt med LumenRadio som tillsammans med LRS genomfört flera tidigare projekt i Nederländerna.

“Vi insåg med LumenRadios expertis att området omkring Boijmans Van Beuningen Depot krävde ett meshnätverk med lång räckvidd, hög tillförlitlighet och möjlighet till 6-kanalig DALI D6T styrning. Tillsammans med LumenRadio beslöt vi oss för att testa vi AirGlow, LumenRadios nylanserade produkt för utomhusbelysning. Tack vare AirGlow, kunde vi enkelt utföra installationen och projektet kunde fortskrida utan vidare förseningar”

Jimmy van Bemmel – Owner LRS Solutions B.V

Idag belyses Boijmans Van Beunignen Depot området upp med hjälp av LumenRadios produkt AirGlow. AirGlow är en avancerad trådlös utomhusbelysningskontroll med integrerad tillförlitlig MiraMesh-teknik, det vill säga LumenRadios egenutvecklade meshnätverk, som i detta fall kommunicerar med DALI. Med patenterad teknik och 6-kanalig DALI DT6, för RGBW, löste LumenRadio och AirGlow projektets problem. Hittills har 80 av 130 AirGlow installerats i parken.